Ingredienser:
1 stk løg
4 spsk olie
4 tsk salt (fint)
½ tsk chilli (fint eller groft)
1 tsk koriander (pulver)
1 tsk spidskommen (pulver)
4-7 stk nelliker
4-7 stk sort perberkorn
1 hel kanel
2-3 stk sort kardemomme
3 kopper vand
1 dåse kikærter (kan erstattes med ærter, gulerødder, kylling etc.)
Fremgangsmåde:
- Læg risene i blød i ca. ½ time
- Skær løget i 2 halve og derefter i lange tynde halvcirkler
- Olie kommes i en gryde hvori løgene også tilsættes
- Steg løgene til de er mørkebrune, tilsæt en sjat vand
- Kikærterne tilsættes (hæld vandet fra dåsen)
- Steg i 5 min.
- Tilsæt nu alle krydderierne
- Steg yderligere i 10 min.
- Hæld 3 kopper vand i gryden
- Når vandet koger tilsættes risene
- Lad det hele koge færdig til vandet forsvinder, rør rundt ind imellem
- Sluk for varmen og dæk nu gryden tæt til med staniol om låget i ca. 5-8 min.
Risene er nu lavet....... enjoy it!!!!
Hvad servere du til?
SvarSlet