tirsdag den 18. september 2012

Pakistanske ris, du bliver afhængig!!

Hovedret til 4-6 personer

Ingredienser:

2 kopper basmati ris
1 stk      løg
4 spsk    olie 
4 tsk      salt (fint)
½ tsk     chilli (fint eller groft)
1 tsk      koriander (pulver)
1 tsk      spidskommen (pulver)
4-7 stk   nelliker
4-7 stk   sort perberkorn
1 hel      kanel
2-3 stk   sort kardemomme
3 kopper vand
1 dåse    kikærter (kan erstattes med ærter, gulerødder, kylling etc.)


Fremgangsmåde:

  1. Læg risene i blød i ca. ½ time
  2. Skær løget i 2 halve og derefter i lange tynde halvcirkler
  3. Olie kommes i en gryde hvori løgene også tilsættes
  4. Steg løgene til de er mørkebrune, tilsæt en sjat vand
  5. Kikærterne tilsættes (hæld vandet fra dåsen)
  6. Steg i 5 min.
  7. Tilsæt nu alle krydderierne
  8. Steg yderligere i 10 min.
  9. Hæld 3 kopper vand i gryden
  10. Når vandet koger tilsættes risene
  11. Lad det hele koge færdig til vandet forsvinder, rør rundt ind imellem
  12. Sluk for varmen og dæk nu gryden tæt til med staniol om låget i ca. 5-8 min.
Risene er nu lavet....... enjoy it!!!!





1 kommentar: